ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Με μια δαντελωτή ακτογραμμή που φτάνει τα 2000 χλμ(!!!) η Νορβηγία δίκαια συγκαταλέγεται στους προορισμούς προτίμησης του ταξιδιώτη, που ψάχνει το εντυπωσιακό θέαμα με την απόλυτη χαλάρωση. Τα διάσημα Φιόρδ, οι ξακουστοί παγετώνες, το βόρειο σέλας, τον Μουνχ είναι μόνο μερικά από τα ταξιδιωτικά trademarks της Νορβηγίας.

Το όσλο από όπου θα ξεκινήσετε το ταξίδι σας συγκεντρώνει τους περισσότερους ταξιδιώτες κυρίως για τα μουσεία των Βίκινγκς, του Έντβαρτ Μούνχ αλλά και την Όπερα. Η 2η μεγαλύτερη πόλη το Μπέργκεν όπου θα θαυμάσετε την γραφικότητα της Νορβηγίας, με τα πολύχρωμα έντονα βαμμένα σπίτια, σήμα κατατεθέν της περιοχής, αλλά και το Τρόντχαϊμ με τον καθεδρικό ναό όπου γίνονται οι ενθρονήσεις των Βασιλιάδων της Χώρας.

Στο βορειότερο άκρο της επαρχίας Finnmark, θα δείτε το βόρειο σέλας, τον ήλιο του μεσονυκτίου και την πρωτεύουσα του αρκτικού κύκλου Tromso (ή αλλιώς Παρίσι του Βορρά). Από την άλλη στο νοτιότερο Kristiansand, ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών των Νορβηγών, με τα γραφικά νησάκια για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας. Το εθνικό πάρκο Jotunheimen είναι ένας προορισμός για φυσιολάτρες με περιπατητικές διαδρομές από λίμνες, καταρράκτες και παγετώνες.

Οι καλύτερες περίοδοι να επισκεφθείτε τη Νορβηγία είναι στις αρχές του φθινοπώρου και της άνοιξης προκειμένου να παρατηρήσετε το βόρειο σέλας αλλά και τον Ιούλιο, οπότε και οργανώνεται το φεστιβάλ Forde Folk Music στο παραλιακό Forde με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 01/08 ΕΩΣ 01/10
  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

  APOLLONION RESORT & SPA 5* ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 119 €
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 04/07/20 ΕΩΣ 17/100
  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

  ΠΡΑΓΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 485 €