ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 01/05/2019

ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

449

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

01/05/2019

ΠΤΗΣΕΙΣ

Α3 4020          01MAY ATH     CTA      0820    0905
Α3 4021          05MAY CTA      ATH     2025    2250

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κατάνια – Αθήνα με ειδική ναυλωμένη πτήση AEGEAN Airlines.
 • Διαμονή για 2 νύκτες στο Παλέρμο στο ξενοδοχείο Astoria Palace 4* ή παρόμοιο.
 • Διαμονή για 2 νύκτες στην Κατάνια στο ξενοδοχείο FB Sheraton 4* ή παρόμοιο.
 • Καθημερινό πλούσιο πρωινό σε μπουφέ.
 • Όλες οι μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο τουριστικό πούλμαν.
 • Περιήγηση στην πόλης του Ακράγαντα, Παλέρμο, Κατάνια με Ελληνόφωνο συνοδό.
 • Εκδρομή και περιήγηση στη Σελινούντα και Μονρεάλε, Κεφαλού, Συρακούσες και Νότο καθώς και επίσκεψη στο ηφαίστειο της Αίτνας και περιήγηση στην Ταορμίνα με Ελληνόφωνο συνοδό.
 • Έμπειρος συνοδός – ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (160€ το άτομο).
 • Check points 25€ πληρωτέα στην Αθήνα με την κράτηση.
 • Γεύματα, ποτά, αναψυκτικά αχθοφορικά, φιλοδωρήματα κλπ.
 • Είσοδοι σε μουσεία και γενικά επισκεπτόμενους χώρους όπου απαιτείται.
 • Δημοτικός φόρων πόλεως απευθείας πληρωτέος στην υποδοχή των ξενοδοχείων.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΗΜΕΡΑ 1η: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση από την Αθήνα με προορισμό το αεροδρόμιο της Κατάνια. Άφιξη και αμέσως μετά κατευθυνόμαστε προς τη μεσαιωνική πόλη Κεφαλού (Τσεφαλού). Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, την Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά και τα μεσαιωνικά πλυντήρια. Εν συνεχεία, μέσω του παραλιακού δρόμου κατευθυνόμαστε προς το Παλέρμο, την πρωτεύουσα και τη πιο σημαντική πόλη της Σικελίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Παλέρμο. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Υπόλοιπή ημέρα στην διάθεσή σας.

ΗΜΕΡΑ 2η: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Αρχίζουμε με τον εντυπωσιακό εξωτερικά Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Βασιλέων, όπου ξεπροβάλλει μοναδικά ανάμεσα στα στενά δρομάκια, ένα περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Στη κεντρική πλατεία ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο Politeama Garibaldi με πολύ εντυπωσιακή είσοδο, ενώ η πλατεία της Πραιτόριας με πληθώρα από «γυμνά» αγάλματα γύρω από το «σιντριβάνι της ντροπής» όπως αποκαλείται. Επόμενα φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο αποτελούν το Παλάτσο dei Normanni διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά και ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης το θέατρο Μασσιμο, καθώς και η γνωστότερη εκκλησία του Παλέρμο Martorana, ένα γοητευτικό «μείγμα» διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. Συνεχίζουμε και μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα θα συναντήσουμε το Μονρεάλε, για να θαυμάσουμε το Καθεδρικό Ναό, έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα με τα αριστουργηματικά επίχρυσα μωσαϊκά. Μετά το τέλος της σημερινής μας εκδρομής, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Παλέρμο και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.

ΗΜΕΡΑ 3η: ΠΕΛΑΡΜΟ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΚΡΑΓΑΝΤΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε με προορισμό τη πόλη του Ακράγαντα, όπου είναι και η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.Χ. από αποίκους της Γέλας, που την ονόμασαν Ακράγαντα, όπως τον ομώνυμο ποταμό. Ο Ακράγας αναπτύχθηκε ταχύτατα κι έγινε μια από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της “Μεγάλης Ελλάδας”. Στον αρχαιολογικό του χώρο κατά την ξενάγησή μας θαυμάζουμε τους αρχαίους Ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Θα δούμε τον Ναό της Ήρας, τον Ναό της Ομόνοιας, ο οποίος, χάρη στη μετατροπή του σε πρωτοχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, του Ηρακλή, τον τεράστιο ναό του Δία, τον Ναό των Διόσκουρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη) – από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας Ελληνικής τέχνης κ.ά. Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την υπέροχη περιήγηση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την όμορφη Κατάνια. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας

ΗΜΕΡΑ 4η: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ, ΝΟΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την περιήγησή μας στην πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά μνημεία της καθώς είναι και η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίων αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου εργάστηκαν καταναγκαστικά πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Συνεχίζουμε στην πόλη Νοτο στους πρόποδες των Υβλαίων Ορέων. Μετά το τέλος της σημερινής μας εκδρομής, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια. Υπόλοιπη ημέρα στην διάθεσή σας.

ΗΜΕΡΑ 5η: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΙΤΝΑ, ΤΟΑΡΜΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με προορισμό την Αίτνα – το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1.800μ. Εκεί θα δούμε τους κρατήρες Silvestri και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα (Ταυρομένιον), χτισμένη επίσης σε πανοραμική θέση. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, η αρχαία αποικία των Ναξίων εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσσίνα θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο Ελληνικό θέατρο και δια μέσου της Κόρσο Ουμπέρτο θα καταλήξουμε στην κεντρική Πιάτσα Νόβε Απρίλε με τον Πύργο του Ρολογιού. Μετά το τέλος της σημερινής μας εκδρομής ,μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κατάνια όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙ (2-12) ΦΟΡΟΙ
Ξενοδοχείο 4* 449 € 569 € 399 € 160 €

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ;

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 26/04/2019 ΕΩΣ 01/05/2019
  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

  ΜΑΛΤΑ 4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΑΣΧΑ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 455 €
 • Ταξίδια στην Ρώμη, fontana di Trevi, εκδρομή στην Ιταλία
  ΑΝΑΧΩΡΗΣH 14/06/2019
  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

  ΡΩΜΗ - ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ | ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 385 €
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 25/04/19 ΕΩΣ 01/05/19
  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

  ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΑΣΧΑ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 645 €