ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 08/02/2020 ΕΩΣ 23/05/2020

ΚΥΠΡΟΣ 6 ΗΜΕΡΕΣ

305

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
08/02, 22/02

ΜΑΡΤΙΟΣ
07/03, 14/03 ,21/03, 25/03

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
04/04, 16/04, 17/04, 22/04

ΜΑΙΟΣ
09/05, 16/05, 23/05

ΠΤΗΣΕΙΣ

AEGEAN AIRLINES

Α3902 ATHLCA 0810 0950
A3909 LCAATH 2100 2245

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα.
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Κύπρου.
 • Διαμονή για 5 νύκτες στην Λεμεσό σε ξενοδοχείο 3* & 4* της επιλογής σας.
 • Καθημερινό πλούσιο πρωινό μπουφέ.
 • 5 Δείπνα σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
 • Ολοήμερη εκδρομή και περιήγηση στη Λευκωσία με Ελληνόφωνο συνοδό.
 • Ολοήμερη εκδρομή και περιήγηση στο Τρόοδος, Πλάτρες, μονή Τροοδίτισσας, Μονή Κύκκου, Ομαδός.
 • Ολοήμερη εκδρομή και περιήγηση στην Πάφο, Κολοσσί, Κούριο, Άγιο Νεόφυτο, Αγία Σολομονή.
 • Όλες οι μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (150€ το άτομο).
 • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους όπου απαιτείται.
 • Γεύματα, ποτά, αναψυκτικά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρετε ως προαιρετικό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΗΜΕΡΑ 1η: ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα. Άφιξη, μεταφορά στη Λεμεσό και πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη, με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαράδικο λιμάνι, σήμερα υπερσύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα. Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού ήταν ο τόπος τέλεσης γάμου, του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 2η: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές, στα Φυλακισμένα μνήματα, με τους τάφους, τα κελιά των 9 ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Στο αρχαιολογικό μουσείο, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες, τα Ενετικά τείχη, την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 3η: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΛΑΤΡΕΣ, ΤΡΟΟΔΙΤΙΣΣΑ, ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ, ΟΜΟΔΟΣ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κερασοχώρια» στο όρος Τρόοδος (υψόμετρο 1952 μέτρα). Θα σταματήσουμε στο ομορφότερο θέρετρο, στις Πλάτρες του Σεφέρη. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες μονές του νησιού γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Περνώντας από τα φημισμένα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο, θα επισκεφτούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου από το 1100 μ.χ. αφιερωμένη στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλέξιου Ι του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ). Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου, και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 4η: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ, ΠΑΦΟΣ

Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο. Θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Εγκλείστρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο. Πραγματικός αναχωρητής και ασκητής, ο Άγιος έζησε για 60 χρόνια στην “Εγκλείστρα” του (λαξευμένη στο βράχο από τον ίδιο) και παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το ασκητήριό του, είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων της εποχής του, τα κατέγραψε και θεωρείται από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής του. Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Αποστόλου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολομονής, που λειτουργείται από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Θα επισκεφτούμε, την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και θα καταλήξουμε στο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 5η: ΛΕΜΕΣΟΣ - ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Μία ωραία ιδέα είναι να επισκεφτούμε την Δερύνεια (δολοφονία Ισαάκ, Σολωμού), με φόντο τη νεκρή πόλη της Αμμοχώστου, το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας και τις φημισμένες φοινικούδες της Λάρνακας.

ΗΜΕΡΑ 6η: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου, από τα ωραιότερα δείγματα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής, χτισμένη από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ΄ τον Σοφό. Ο Άγιος Λάζαρος μετά την ανάστασή του ήρθε στη Κύπρο, χειροτονήθηκε επίσκοπος Κιτίου από τους Αποστόλους Βαρνάβα και Παύλο κι έζησε εδώ άλλα 30 χρόνια. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση για Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί τίποτα.
 • Οι αναχωρήσεις 21/03, 25/03, 04/04, 16/04, 17/04, 21/04 ,09/05, 16/05,23/05 έχουν επιβάρυνση 50 € το άτομο.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΔΙΚΛΙΝΟΜΟΝΟΚΛΙΝΟΠΑΙΔΙ (2-12)ΦΟΡΟΙ
Harmony Bay 3+*305 €395 €225 €150 €
Poseidonia 4*415 €515 €335 €150 €

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ;

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 27/02/2020
  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

  ΜΑΔΡΙΤΗ - ΤΟΛΕΔΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ | ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 555 €
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 28/02/2020
  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΙΕΝΝΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ | ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 445 €
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣH 24/03/2020
  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

  ΜΟΝΑΧΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ | 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 495 €