ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15/05/2020 & 25/05/2020

ΠΟΛΩΝΙΑ 7 ΗΜΕΡΕΣ

560

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΜΑΪΟΣ 

15/05, 25/05

ΠΤΗΣΕΙΣ

AEGEAN AIRLINES

A3872 15MAY ATHWAW 1545 1720
A3873 21MAY WAWATH 1810 2145

Α3872 25MAY ATHWAW 1545 1720
A3869 31MAY KRKATH 1030 1350

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με απευθείας πτήσεις της AEGEAN AIRLINES.
 • Μία βαλίτσα ανά άτομο (23 κιλά) και μια χειραποσκευή (8 κιλά).
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Διαμονή για 2 νύκτες στη Βαρσοβία σε ξενοδοχεία 3* ή παρόμοια.
 • Διαμονή για 4 νύκτες στην Κρακοβία σε ξενοδοχεία 3* ή παρόμοια.
 • Καθημερινό πλούσιο πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο.
 • Η είσοδος στο Άουσβιτς με τοπικό ξεναγό.
 • Ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων €160.
 • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους και γενικά όπου απαιτείτε.
 • Η είσοδος στα Αλατωρυχεία.
 • Προαιρετική εκδρομή στο Βρότσλαβ (50€ κατ’ άτομο)
 • Ποτά, αναψυκτικά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ.
 • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΗΜΕΡΑ 1η: ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Βαρσοβία. Άφιξη, μεταφορά στην πόλη και πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 2η: ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Γραφικές γειτονιές, πανέμορφες πλατείες, υπαίθριες αγορές, γαστρονομία και μόδα με άποψη, έντονη πολιτιστική ζωή, δίνουν τον παλμό στην πόλη που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του πολέμου πιο δυνατή. H παλιά πόλη και τα παλάτια, οι καλλιτεχνικές γειτονιές και τα μουσεία, αλλά και τα μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάνουν τη Βαρσοβία έναν μοναδικό προορισμό, γεμάτο αντιθέσεις. Θα δούμε την πολύχρωμη παλιά πόλη, το πάρκο Γουαζιένκι, με το άγαλμα του Σοπέν, το «παλάτι στο νερό», το αμφιθέατρο και το μνημείο της μεγάλης νίκης του βασιλιά Γιάν Σομπιέσκι έναντι των Οθωμανών. Θα δούμε ακόμη το Πανεπιστήμιο, το ναό του Σταυρού, όπου βρίσκεται η καρδιά του Σοπέν, το προεδρικό μέγαρο, την Όπερα και τη στήλη του βασιλιά Σιγισμούνδου. Ακολουθεί το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο – το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί και το σπίτι της Μαρίας Κιουρί. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 3η: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την ιερή πόλη – θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας, την Τσεστοχόβα. Στην κεντρική εκκλησία της πόλης αυτής φυλάσσεται η μοναδική εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εκατομμύρια πιστοί απ’ όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό καταφθάνουν συνεχώς για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παρθένου Μαρίας. Συνέχεια του ταξιδιού μας για την Κρακοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 4η: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε το κάστρο Wawel, τον Καθεδρικό Ναό με την καμπάνα του Sigismondo και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου κ.α. Στην πιο μεγάλη Μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, υπάρχουν πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, όπως η Bazylika Mariacka και ο Καθεδρικός Ναός αφιερωμένος στην Παναγία. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 5η: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Πρωινό και αναχωρούμε προαιρετικά για τη μοναδική πόλη Βρότσλαβ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η Βενετία της Πολωνίας» και είχε οριστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Είναι χτισμένη σε 12 νησιά, πάνω στο ποτάμι Όντερ, η οποία υπήρξε πόλη έμπνευσης για τον Πικάσο. Στην περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Πανεπιστήμιο. Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 6η: ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο αναχώρηση για τα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία και προστατεύονται από την Unesco. Η διαδρομή περιλαμβάνει τα πιο όμορφα σπήλαια, τους διαδρόμους – περίπου 300km εκ των οποίων 3,5km είναι επισκέψιμα, τα παρεκκλήσια και τα υπόγεια ποτάμια. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Άουσβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το Άουσβιτς αποτελούταν από πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν εδώ μόλις 60 με 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Το πιο γνωστό σύμπλεγμα στρατοπέδων αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 7η: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση από την Κρακοβία για τη Βαρσοβία. Άφιξη και μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 • Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΔΙΚΛΙΝΟΜΟΝΟΚΛΙΝΟΠΑΙΔΙ (2-12)ΦΟΡΟΙ
HOLIDAY PARK 3* | ΒΑΡΣΟΒΙΑ
SORAY WIELICZKA 3* | ΚΡΑΚΟΒΙΑ
560 €690 € –160 €

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ;

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 30/04/2020
  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

  ΡΩΜΗ - ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 395 €
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 01/11/2019 ΕΩΣ 30/04/2020
  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

  ΚΕΝΥΑ ΣΑΦΑΡΙ 8 ΗΜΕΡΕΣ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 1545 €
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 16/04/2020 ΕΩΣ 05/06/2020
  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

  ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 495 €