ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Στο ταξίδι σας στην Σουηδία, την χώρα στολίδι της Σκανδιναβίας, θα δείτε και θα απολαύσετε όλα όσα έχετε φανταστεί. Εκδρομές σε δάση, λίμνες ή στο αρχιπέλαγος, μια χώρα που εξελίσσεται διαρκώς σε πολλούς τομείς όπως η γαστρονομία, ο πολιτισμός, το ντιζάιν αλλά και το shopping.

Ξεκινώντας από την Στοκχόλμη, όπου η χαρακτηριστική της ονομασία είναι «πλωτή πολιτεία» και αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Σουηδίας, ο ταξιδιώτης θα βρει έναν πόλο έλξης για οικογένειες, παρέες ή/και ζευγάρια.

Προσθέστε στο ταξίδι σας το Gοteborg, το βιομηχανικό λιμάνι και πύλη του δυτικού αρχιπελάγους, μια πόλη που αναδεικνύεται σε σύγχρονο κέντρο πολιτισμού, αθλητικών διοργανώσεων αλλά και γαστρονομικών αξιώσεων. Το κοσμοπολίτικο Malmο όπου θα ζήσετε τον παλμό μιας ανανεωμένης πόλης-λιμάνι, με εμβλήματα το πρωτοποριακό κτίριο Turning Torso και τη γέφυρα Οresundsbron, από όπου μπορείτε να φτάσετε σε μόλις 20 λεπτά στην Κοπεγχάγη!

Απαραίτητες οι εκδρομές στην εξοχή, στις χαρακτηριστικές κόκκινες ξύλινες καλύβες που θα βρείτε κοντά σε λίμνες ή βουνά, αλλά και εξορμήσεις για camping, ski ή sailing. Το καλοκαίρι όπου δεν νυχτώνει σχεδόν ποτέ, ο ήλιος παίρνει ρεβάνς και μπορείτε να απολαύσετε τα αμέτρητα πάρκα των σουηδικών πόλεων.

Στα βόρεια της πρωτεύουσας θα βρείτε την περιοχή Dalarna που θεωρείται το πιο αντιπροσωπευτικό τοπίο της χώρας και ιδανικό για φυσιολάτρες με πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως hiking, skiing, canoeing και rafting. Μην παραλείψετε στο ταξίδι σας να προσθέσετε και το παλιό ορυχείο χαλκού Stora Kopparberg, στην πρωτεύουσα της περιοχής Falun, το οποίο συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Τέλος, must είναι η σουηδική Λαπωνία, σπίτι των αυτοχθόνων της Σκανδιναβίας Sami, με τα συγκλονιστικά φυσικά τοπία και τα ιδιαίτερα φαινόμενα του φωτός, τον ήλιο του μεσονυκτίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το βόρειο σέλας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 01/08 ΕΩΣ 01/10
  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

  APOLLONION RESORT & SPA 5* ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 119 €
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 04/07/20 ΕΩΣ 17/100
  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

  ΠΡΑΓΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 485 €