ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;

Εφόσον ταξιδεύετε εντός ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, η ταυτότητα ΝΕΟΥ τύπου, όπου αναγράφονται τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες είναι αρκετή. Εκτός αν έχετε υπηρεσιακή ταυτότητα (στρατιωτικός, αστυνομικός κ.λ.π) οπότε πρέπει να έχετε διαβατήριο εν ισχύ. Αν πάλι ταξιδεύετε σε χώρα εκτός ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, είναι απαραίτητο το διαβατήριο σας εν ισχύ.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΙΖΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ;

Για ταξίδια εντός της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ δεν είναι απαραίτητη η βίζα εισόδου για τους Έλληνες. Αν όμως ταξιδεύετε σε χώρα εκτός της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ρωτήστε τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, οι οποίοι θα σας ενημερώσουν. Από εκεί και πέρα πρέπει να έρθετε σε επαφή έγκαιρα με την αντίστοιχή ΠΡΕΣΒΕΙΑ ή ΠΡΟΞΕΝΙΟ της χώρας που πρόκειται να επισκεφθείτε.

ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ, ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΙΖΑ;

Πρέπει οπωσδήποτε να είστε κάτοχος διαβατηρίου της χώρας καταγωγής σας και να έχετε άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες καλύτερα να επικοινωνήσετε μαζί μας ή με την Πρεσβεία ή Προξενείο της χώρας καταγωγής σας.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Εφόσον είστε Έλληνας υπήκοος και κάτοχος Ελληνικού διαβατηρίου, και ταξιδεύετε για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους και δεν θα παραμείνετε περισσότερο από 90 μέρες, μπορείτε να κάνετε χρήση του Προγράμματος Απαλλαγής Βίζας ESTA. Αίτηση μπορείτε να υποβάλλετε μέχρι και 72 ώρες πριν την αναχώρησή σας στην ιστοσελίδα https://esta.cbp.dhs.gov