ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Το Βέλγιο συνδυάζει πολλές ομορφιές. Με τις Βρυξέλλες, την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρωτεύουσα του Βελγίου, η πόλη του καλού φαγητού, της σοκολάτας, της μπίρας, των cafes, της αρχιτεκτονικής, και των κόμικς. Οργανώστε το ταξίδι σας και ξεκινήστε την περιήγηση σας από στην πλατεία Grand Place-Grote Markt. Περιτριγυρισμένη από όμορφα παλιά κτήρια, η κεντρική πλατεία των Βρυξελλών είναι ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατό της, ενώ το βράδυ που φωτίζεται, είναι ακόμη πιο μαγευτική. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την πλατεία, θα δείτε το Manneken Pis, ένα μικρό, αλλά διάσημο χάλκινο άγαλμα. Συνεχίζουμε με το μουσείο Royaux des Beaux Arts de Belgique όπου θα θαυμάσουμε τα εκπληκτικά έργα.

Τα μουσεία στις Βρυξέλλες είναι περισσότερα από 80 και κάθε ταξιδιώτης μπορεί να βρει εκεί αυτό που θέλει, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Επόμενος σταθμός, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Parlamentarium όπου παιδιά και ενήλικες μπορούν να δουν πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και πώς αυτό επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή με έναν εντελώς δυναμικό τρόπο. Συνεχίζουμε με την ξενάγησή μας στο Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών, το επίσημο παλάτι του βασιλιά και της βασίλισσας των Βέλγων. Το ανάκτορο βρίσκεται μπροστά από το πάρκο των Βρυξελλών και χωρίζεται από αυτό με μια μεγάλη πλατεία που ονομάζεται Paleizenplein / Place des Palais.

Σαφώς και δεν θα παραλείψετε για κανένα λόγο σε ένα ταξίδι σας στις Βρυξέλλες, να δοκιμάσετε την διάσημη βελγική μπίρα με χιλιάδες μάρκες. Να κάνετε shopping therapy στα πολυκαταστήματα της πόλης, όπως το Galeries Saint Hubert, το πρώτο εμπορικό κέντρο του κόσμου που άνοιξε το 1847. Να αγοράσετε τις παγκοσμίως γνωστές σοκολάτες του Βελγίου με την βελούδινη και ανώτερη ποιότητά τους από τα καταστήματα σοκολάτας όπως το Neuhaus. Όσο για την διασκέδασή σας, επισκεφθείτε την παραδοσιακή pub «Brasserie de l’Union». Ξύλινες καρέκλες και τραπέζια και ένα μεγάλο παλιό ξύλινο μπαρ με ζεστασιά και άνετη ατμόσφαιρα.

Για το τέλος σας αφήνουμε το πιο διάσημο προορισμός της χώρας, την Μπρίζ, με τις γραφικές πλατείες, τα ονειρικά κανάλια, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και τα αμαξάκια με τα οποία κάνουν βόλτα οι τουρίστες δίνουν την αίσθηση ότι ο χρόνος σταμάτησε μερικούς αιώνες νωρίτερα. Άλλες ομορφιές στην χώρα αυτή οι πύργοι της Γάνδης, ο καθεδρικός και η Παλιά Πόλη της Αμβέρσας για τους λάτρες της τέχνης, της σύγχρονης μόδας και των… διαμαντιών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 04/07/20 ΕΩΣ 17/100
  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

  ΠΡΑΓΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 485 €
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 01/08 ΕΩΣ 01/10
  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

  APOLLONION RESORT & SPA 5* ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

  ΟΜΑΔΙΚΟ
  από: 119 €